medovník
další příspěvek pro mlsouny.
Mé kreativní období se projevilo i na poli vaření a pečení a pustila jsem se do medovníku.Mám tenhle dort velmi ráda a oceňuji,že v lednici vydrží poměrně dlouho.Ale ne v té mojí :-)
Podobně jako u tiramisu platí že nejlepší jsou čerstvé a kvalitní suroviny a u medovníku ještě trocha trpělivosti.V současné době se dají koupit už hotové medové pláty a stačí je jen potřít krémem a sestavit,já tvořila vše.
- 3 vejce
- 300 g krupicového cukru
- 1 heru
- 3 lžíce tmavého medu
- 1 lžičku jedlé sody
- 400 g hladké mouky
krém:
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka - 300 g másla
Nejhorší pro mě nebylo pečení plátů ale krém,vařit 2hod plechovku salka ve vodě byl zážitek,nehledě na to že se mi krém jako by srazil ale já jsem holka šikovná a vše se nakonec podařilo.Možná nevypadal jako z cukárny ale chuť byla stejná a já měla radost že podařil.
Náhledy fotografií ze složky Dobroty